dozakorisnog.info

“Razjareni psi! Ubacili su BAKLJU, LICE I RUKE SU MI GORELI” Ispovest taksiste koji je teško povređen u tuči Nišlija

DA PODIJELITE KLIKNITE NA IKONU
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Taksista je u pokušaju da ugasi taksi zadobio opekotite trećeg stepena na rukama i licu i posle ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje.

loading...

– Video sam samo ruku kako ubacuje zapaljenu baklju u auto. Zaustavio sam taksi i viknuo: “Deco, ima plinska boca, bežite iz auta!” – ovim rečima taksista “Siti taksija” G. Ž. (56) opisao je dramatične trenutke sukoba dve grupe mladića u kojem se našao ni kriv ni dužan obavljajući svoj posa, a u kojem je zapaljeno i njegovo taksi vozilo marke “tojota prijus”.

On je u pokušaju da ugasi taksi zadobio opekotite trećeg stepena na rukama i licu i posle ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje.

G. Ž. priča da je dobio poziv da dođe u Matejevačku ulicu ispred jednog poznatog ugostiteljskog objekta u Nišu gde su u kola ušla dvojica mladića starih od 18 do 20 godina.

– Rekli su da idemo do centra, a jedno pedesetak metara niže stali smo da pokupimo još dvojicu njihovih drugara. Uđu i oni, pođemo sve normalno. Ali ispred semafora gde se iz Matajevačkog puta skreće za Knjaževačku ulicu, stajala je grupa od tri ili četili mladića. Odjednom ovaj dečko koji je sedeo na zadnjem sedištu iza suvozača otvara zadnja desna vrata i obraća se tim momcima sa uvredama i psovkama… Kada sam video, viknuo sam mu: “Dečko zatvaraj vrata jel si nomalan” – priča povređeni taksista.

Međutim, kako kaže, odjednom svi koji su bili napolju nasrću na njega kroz otvorena vrata.

– Bukvalno su skočili na auto. Polako vozim i vidim samo ruku, nisam video čoveka, kako ubacuje zapaljenu baklju na sedište, iza ovoga što je otvorio vrata. Tog trenutka stajem i vičem: “Deco, ima plinska boca, bežite iz auta!” – opisuje dramatične trenutke G. Ž. koji dve godine radi kao taksista.

Kaže da su svi istrčali iz auta, osim jednog mladića koji je sedeo na zadnjem sedištu na sredini.

– On se dečko uplašio, šućurio se dole na patosu sa rukama preko glave. Uspeli smo da ga izvučemo iz vozila dok je plamen zahvatao unutrašnjost vozila sve više i više. Da je bilo još neku sekundu unutra verovatno bi ga uhvatio plamen. Sve se razgorelo vrlo brzo. Suva slama tako ne gori brzo jer, čuo sam posle, te baklje razvijaju temperaturu od 1.500 stepeni – kaže on.

automobil u plamenu

Foto: Profimedia

loading...

– Nekako smo izvukli ovog dečka sa zadnje sedišta i otrčim po protivpožarni parat i počinjem da gasim. Ali, vatra se već razgorela, neće da se ugasi. Aparat ispraznim, neće. Uzeo sam i flašu vode koju sam imao kod sebe, ništa. Onda izađem i počnem da dozivam: “Ljudi upomoć, daje aparate”. Bilo je pet,šest vozila, niko nije stao. Jedan taksista je stao i dao mi litar i po vode. Ali šta sa vodom može da se uradi, požar je već uzeo maha. Gaseći požar ja sam zadobio opekotine trećeg stepena na obe ruke i na licu. Kosu zamalo da upalim, da se upalila, ko zna šta bi bilo – priča G.Ž.

On navodi da je mladić koji je bio na zadnjem sedištu priveden po dolasku policije, a ostali su pobegli.

– Da sam znao da su se pre toga sukobili u kafani, ne bi ih vozio. Ja sam vozio pijane i ranije, relativno su mirni. Ono što me je šokiralo bilo je to što onoliku agresivnost jedan prema drugom da ispoljavaju to nisam video, to je katastrofa. Kao kad pustiš dva najkrvoločnija psa jedan na drugog, to je tako bilo – kaže G.Ž.

U požaru na automobilu je aksplodirala i plinska boca ali detonacija nije bila jaka niti je od toga bilo posledica. G. Ž. je na bolovanju do daljnjeg jer zbog povreda na rukama ne može da vozi.

– Sva dokumenta su mi izgorela. Vozačka i moja i saobaćajna, lična karta, zdravstvena knjižica, prsluk, telefon, moj pare, pazar – sve je izgorelo – kaže on.

Policija radi na rasvetljavanju okolnosti sukoba u kojem je zapaljen taksi.

Loading..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *