dozakorisnog.info

Marat Safin: Igraće Novak do 40-te, preskočiće Federera

DA PODIJELITE KLIKNITE NA IKONU
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ako ga zdravlje bude poslužilo, Đoković može da igra do 40. godine – kaže Rus

loading...

Bio je jedan od najvećih talenata u istoriji tenisa. Kada je imao dan mogao je da pobedi bilo koga.

Marat Safin je tokom karijere osvojio dve gren slem titule. Na putu do njih je pobeđivao Pita Samprasa na Ju-Es 2000 ili Rodžera Federera na Australijskom openu 2005. godine.

Kratko vreme je bio i najbolji svetski igrač. I pored svega što je uradio utisak je da je mogao i više. Najveća smetnja mu je bio vatreni karakter.

Danas je Marat daleko od sveta tenisa. Ne pojavljuje se na turnirima, a ponekada prokomentariše aktuelna dešavanja u belom sportu.

Najviše pažnje privlači tema vezana za trojicu najboljih igrača svih vremena: FedereraĐokovića i Nadal.

Posle velike pobede u finalu Vimbldona Novak ima 16 gren slem trofeja, Nadal je na 18, dok je i dalje na čelu po broju najvećih trofeja Rodžer Federer.

– Mislim da će Novak preskočiti Federera po broju trofeja. Pred njim je još mnogo vremena. Ima samo 32 godine. Kažem samo jer je fizički besprekorno spreman. U ovakvim okolnostima mislim da može da igra do 40 godine. A kada igra na vrhunskom nivou, Srbin je na svakom turniru u krugu kandidata za titulu – rekao je Safin.

Rus je igrao u generaciji KirtenaNalbandijana. Tada se Federer nametnuo kao dominantna figura. Švajcarac je najveći broj gren slem trofeja osvojio upravo u periodu kada Nadal i Đoković nisu stasali.

loading...

– Rodžer je imao sreće. Izbegao je velike povrede. U mojoj generaciji Gustava Kirtena i Davida Nalbandijana je mučio kuk. A bili su sjajni igrali. Ja sam imao problema sa kolenima. Već sa 29. godina sam završio karijeru. Kad sam došao do 30-te već sam bio star, jer je iza mene bilo 15 ili 16 godina tenisa na vrhunskom nivou – istakao je Safin.

Loading..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *