dozakorisnog.info

Jeziv popis stvari koje članovi kraljevske porodice moraju nositi na svako putovanje

Jeste li znali da u kraljevskoj obitelji postoji pravilo kako dva nasljednika krune ne mogu putovati zajedno iz sigurnosnih razloga? Jedino tko to može odobriti je, naravno, kraljica Elizabeta II.

To pravilo vrlo često krše William i Kate u kod putovanja s malim princomGeorgeom, kao što je bilo u slučaju njihovog odlaska u Australiju. Dok ovo pravilo donekle ima smisla iz praktičnih razloga, čitav niz drugih su u najmanju ruku jezivi.

Naime, članovi kraljevske obitelji obavezni su na putovanja nositi crnu odjeću, kako bi mogli pokazati tugu u slučaju da neki član obitelji premine dok su na putu.

Tijekom turneje u Keniji 1952. godine, Kraljica Elizabeta II primila je vijest da je njezin otac Kralj George VI. preminuo i tada sa sobom nije imala crnu haljinu pa je po povratku u Veliku Britaniju morala sačekati osoblje da joj donesu crnu odjeću kako bi se presvukla i izašla iz aviona. To je bio razlog da od tada pomno paze pri pakiranju odjeće.

Sva odjeća koju nose tijekom putovanja ima svoj duplikat, barem je tako u slučaju Kraljice, piše Daily Mail.

To je prevencija u slučaju mrlja od ručka ili tekućina.

Princ Charles i Kraljica Elizabeta na put ne idu bez vrećice vlastite krvi, o kojoj uvijek brine kraljevski doktor koji putuje s njima. Razlog tomu je moguća potreba za transfuzijom, a u kraljičinoj prtljazi uvijek se nalaze sapuni s mirisom borovine, obiteljske fotografije i vlastiti toaletni papir zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti.

Loading..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *